Jaké barvy budou módní v ložnicích v roce 2024?

Barvy stěn 2024

V roce 2024 budou převládat barvy inspirované přírodou, které do ložnice vnesou atmosféru klidu a harmonie. Za pozornost stojí zejména odstíny zelené - od jemných pastelových tónů až po syté barvy lesa. Nebudou chybět ani teplé barvy stěn pro ložnice jako jsou odstíny béžové a pískové, které se dokonale snoubí s přírodním dřevem, stejně jako elegantní a klidná šedá. Tento trend také podtrhuje rostoucí zájem o wellness a mindfulness v našem každodenním životě, kdy se ložnice stává prostorem nejen pro spánek, ale také pro regeneraci mysli a těla. Tento trend podpoří zavádění biofilních designových prvků, tj. designu v souladu s přírodou, jako jsou živé rostliny nebo přírodní textury. Tyto barvy v kombinaci se správným osvětlením mohou vytvořit ideální podmínky pro odpočinek, meditaci nebo čtení a vytvořit z ložnice skutečnou oázu klidu.

 

Prozkoumejte naši bohatou barevnou paletu čalouněných postelí: https://www.dobresny.cz/loznice/postele/stranka-1-24.html

Barvy pro inspiraci v ložnici

Při hledání inspirace pro ložnici se zaměřte na barvy, které navozují pocit klidu a uvolnění. Bílá, symbol čistoty a svěžesti, v kombinaci s akcenty v tmavě modré nebo lahvově zelené barvě vytvoří prostor vhodný k relaxaci. Těm, kteří ocení moderní řešení, doporučujeme také geometrické vzory a tapety, které jemně dodají uspořádání energii. Jedná se o skvělý způsob, jak do ložnice vnést prvky osobního stylu a charakteru a zároveň zachovat klid potřebný pro relaxaci. Použití kovových akcentů, jako je zlato nebo měď, v dekorativních doplňcích navíc může dodat nádech luxusu a elegance, aniž by narušilo klidnou atmosféru. Chcete-li zdůraznit teplo a pohodlí, použijte různé textury v podobě měkkých koberců, nadýchaných polštářů a hřejivých tkaných přikrývek, které dále zvýrazní vizuální a smyslovou sféru ložnice.

Barvy ložnice

Ložnice v roce 2024 budou mít barevnou paletu inspirovanou východem slunce. Odstíny růžové, oranžové a červené použité jako akcenty dodají ranním okamžikům energii. Pro milovníky minimalismu jsou naopak ideální monochromatická uspořádání, v nichž hlavní roli hrají odstíny šedé, rozčleněné jedinou výraznou barvou. Integrace těchto barev s prvky z přírodního dřeva nebo kamene může rovněž pomoci vytvořit hřejivou a útulnou atmosféru, ideální pro odpočinek po dlouhém dni. Použití matných povrchových úprav na stěnách a nábytku navíc zvýrazní prostor tím, že poskytne jemné pozadí hlavním barvám. Pro zvýšení vizuálního efektu lze použít bodové osvětlení, které zvýrazní vybrané dekorace a dodá celkové kompozici hloubku.

Trendy barvy stěn 2024

Mezi trendy barvami stěn pro rok 2024 vynikají zejména pastelové odstíny modré a zelené, které by měly navodit pocit klidu. Tyto barvy, které jsou spojovány s vodou a přírodou, budou dokonalým pozadím pro dřevěný nábytek a přírodní tkaniny. Odborníci také zdůrazňují význam barev, které mohou ovlivnit kvalitu spánku, jako jsou tmavší odstíny modré. Jemné přechody mezi barvami a decentní přechody na stěnách mohou prostor opticky zvětšit a dodat mu lehkost. Pro dosažení dynamičtějšího efektu lze také použít malířské techniky, jako je šablonování nebo ombre, a přizpůsobit tak prostor vlastním potřebám a vkusu.

Barvy pro malování ložnic

Při výběru barvy nátěrů ložnice je důležité pamatovat na vytvoření prostoru, který bude příznivý pro relaxaci. Barvy, jako je jemná levandulová, decentní růžová nebo klidná modrá, budou ideální pro vytvoření oázy klidu. Je důležité, aby barva stěn ladila se zbytkem interiéru a vytvářela soudržný a harmonický celek. Experimentování s texturami, například s efektem benátské omítky nebo tapetami s jemným vzorem, může navíc ložnici dodat hloubku a charakter a zároveň zachovat její klidný ráz. Použití matných barev pomůže minimalizovat odraz světla, což přispěje k vytvoření atmosféry ideální pro odpočinek a zotavení. Přidáním dekorací v kontrastních, ale ladících barvách, jako jsou tmavší odstíny tmavě modré nebo zelené, lze zvýraznit zvolené barvy a dodat interiéru eleganci.

Jaká barva způsobuje ospalost? Žlutá barva je poutačem pro naše oči. Dlouhodobé zíraní do žluté je nepříjemné, protože žlutá odráží spoustu světla, čímž způsobuje únavu. Barva ložnice, by neměla být takto výrazná, uklidňující barva je pro ložnice mnohem lepší volbou.  

Barvy ložnic 2024

V roce 2024 budou v ložnicích převládat barvy, které navozují atmosféru klidu, relaxace a blízkosti přírody. Své místo si v nich najdou jak pastelové odstíny, tak syté barvy. Smyslem vytvoření dokonalé ložnice bude umně kombinovat různé odstíny a textury a vytvořit tak prostor, který bude nejen módní, ale také funkční a příjemný pro smysly. Je vhodné použít také uklidňující barvy, což jsou všechny tmavé odstíny.  

Kromě barev stěn bude důležité věnovat pozornost také kvalitě povrchových materiálů a textilií, které by měly podporovat myšlenku zdravého a ekologického životního stylu. Tyto trendy odrážejí rostoucí potřebu nalézt klid a pohodu v pohodlí vlastního domova, díky čemuž se ložnice stává obzvláště důležitým místem pro naši duševní a fyzickou pohodu. Začlenění rostlinných prvků, přirozeného světla a pohodlného nábytku do ložnice jistě pomůže vytvořit prostor, který je oázou relaxace a ideálně odpovídá potřebám moderní společnosti.

Sdílení článku:

Informace

Naše specializace se také soustředí na dětské pokoje. Konkrétně nábytkem jako jsou postele patrové , rozkládací a výsuvné, jednoosobové , dvou a také tří osobové provedení. Variatny borovice, olše, dub, ořech, ale také pevnou a stabilní dřevotřísku. Postele lze také upravit barevným nátěrem a nebo využít některé polepy a grafiku z naší široké nabídky.

Kontaktní informace

DOBRÉ SNY

House of kids s.r.o.


Na Prádle 3389/8
702 00 Moravská Ostrava

IČ: 03862721

DIČ: CZ03862721

 

Pracovní doba PO-PÁ, 7:00- 15:00.

 

Tel: +420 59 50 50 000

Všeobecné informace: shop@dobresny.cz

Reklamace: na hlavní stránce naleznete online formulář.

Doklady a fakturace: ucetnictvi@dobresny.cz

Dodatečný reklamační email: reklamace@dobresny.cz

Více informací najdete zde

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Akceptujeme tyto platební systémy

Druhy plateb v našem e-shopu:

  • dobírkou
  • převodem
  • on-line kartou
  • PayU